Studentski zbor LEGE ARTIS Medicinskoga fakulteta

Sveučilišta u Zagrebu objavio svoju podršku liječnicima

i svekolikoj javnosti CORONASONGOM (#DRŽIMETAR),

svojom obradom pjesme Tonija Cetinskoga.

 

U specifičnim kriznim situacijama kao što je ova naša potresnokoronska, virusno globalnih razmjera, nerijetko izrone lijepe stvari. Snaga ljudskog duha pobijedi strahote kojima smo okruženi, koje smo, nažalost, najčešće sami i izazvali…

Eto, lijep je primjer moj susjed s drugoga kata. Krasan mladić, u osnovnoj školi u 8. razredu išao na državno iz hrvatskoga, u 3. srednje s nekolicinom prijatelja XV. gimnaziji pribavio novi set instrumenata u sklopu akcije reci STOP NASILJU GLAZBOM (mislim da se tako zvalo), a sada je taj isti mladić član zbora studenata medicine Zagrebačkoga sveučilišta LEGE ARTIS.

Nije li divno kad je čovjek toliko radostan da pjeva? Nije li poticajno kad čovjek pjeva i kad nije radostan, ali pjesmom osnažuje vlastiti duh? Nije li divno kad studenti pjevaju? Nije li divno kad studenti pjevaju da bi poslali poruku i podršku zajednici, kad pjesmom osnažuju vlastiti duh i ulijevaju nadu u duše drugih? Divno je, gotovo bih rekla braćo i sestre, do najmanjega djelića sema značenja toga načinskog priloga.

I zato, poslušajte moga susjeda Antu Kuštru i sve te krasne mlade ljude i, dakako, OSTANITE DOMA. Kliknite ovdje.

Sanja Miloloža, screenshot Youtube