S izrazitim zadovoljstvom prenosimo članak s portala

Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje (IHJJ) koji je,

objedinivši stručnjake i njihova znanja na jednom mjestu,

ponudila iznimno bogat i pouzdan izvor

kroatističkih znanja svih vrsta. Kliknite jezik.hr!

 

 

JEZIK.HR – POMOĆ ZA SVE UČENIKE ŠKOLE NA DALJINU

 

Novi portal Instituta za hrvatski jezik i jezikoslovlje JEZIK.HRvatski objedinjuje sve najvažnije priručnike i mrežne izvore za lakše ovladavanje hrvatskim jezikom. U vrijeme aktualne globalne epidemije Institut je kao pomoć svoj školskoj djeci pripremio brojne mrežne sadržaje uz pomoć kojih će u vrijeme škole na daljinu lakše i jednostavnije doći do potrebnih informacija važnih za predmet Hrvatski jezik u osnovnoj i srednjoj školi.

 

Mrežno mjesto na adresi jezik.hr podijeljeno je u više kategorija, a većina ih je usmjerena na školsku populaciju premda će svi dostupni sadržaji biti korisni i svima drugima. Svi normativni priručnici (pravopis, gramatika, rječnik, jezični savjetnik) sada su na jednome mjestu, a u kategoriji “Učimo hrvatski” nalaze se korisni alati “Hrvatski u školi” i “Hrvatski na maturi”. Naći će se ondje i brojne informacije o povijesti i razvoju hrvatskoga jezika te o svim javno dostupnim mrežnim izvorima za učenje hrvatskoga jezika na daljinu.

 

 

Članak je objavljen dva dana pošto smo pokrenuli

Josipovu jezičnu galeriju tako da sad imate, uz sve kvalitetne

materijale koje nude svi naši izdavači uz udžbenike

za hrvatski  jezik, i ovu vrhunsku potporu.

 

Posebna je kategorija “Hrvatska pisma” o hrvatskoj glagoljici, hrvatskoj ćirilici i hrvatskoj latinici s interaktivnom Bašćanskom pločom s točnim glagoljičnim prijepisom, transliteracijom i prijevodom na suvremeni hrvatski jezik.

O hrvatskom narječnom i imenskom blagu govori kategorija “Narječja i imena” s potpuno novim sadržajem o suvremenim hrvatskim osobnim imenima.

 

Još se jednom tako potvrđuje da  mračna vremena

često izrode najplemenitija čeda. Hvala svima

koji su i na koji način pomogli da se realizira takav

uistinu hvalevrijedan, opsežan i jedinstven projekt.

 

Kategorije “Strukovno nazivlje” i “Jezikoslovni izvori” namijenjene su istraživačima hrvatskoga jezika i stručnjacima raznih struka.

Za više informacija posjetite jezik.hr!

Preneseno iz drugih medija (izvorno mjesto IHJJ), screenshot SM